Uppsala universitet, IT-avdelningen, Enheten för drift

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Brinner du för att realisera verksamhetens behov av IT-stöd i infrastrukturlösningar? Då är det här rätt arbete för dig.

Vid Uppsala universitets IT-avdelning möter teknik gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan it och verksamhet samt erbjuda ett gott IT-stöd till alla studenter och anställda vid universitetet.

IT-avdelningen arbetar både med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för de centrala tjänsterna. Uppdraget innefattar systemutveckling, systemförvaltning, drift, telefoni, användarstöd och e-lärande. Avdelningen har omkring 105 anställda och är indelad i fyra enheter.

Teknisk plattform innehåller ett flertal av de infrastrukturella komponenterna för universitetets centrala IT-tjänster så som datorhall, nätverk, servrar, lagring, backup och virtualisering etc. Området är stort och utgör basen för övrig IT-verksamhet.

För mer information se: http://uadm.uu.se/it

Arbetsuppgifter:

Du drivs av att försöka förstå verksamhetens behov av IT-stöd och hur detta kan realiseras i tekniska lösningar inom ramen för förvaltningsområdet. Du följer också teknikutvecklingen och analyserar hur denna kan komma verksamheten till nytta.

Som förvaltningsledare IT för Teknisk plattform har du en mycket god teknisk förståelse inom infrastruktur och system. Du planerar, leder och följer upp arbetet inom Teknisk plattform och samplanerar med övriga förvaltningsledare inom IT. Du upprättar årliga förvaltningsplaner och planerar resurser och budget kopplat till årsmålen.

Du är skytteln inom enheten för drifts tre team Infrastruktur, Windows och Linux och som sådan behöver du ha koll på vad som ska göras och när. Du ska förmåga att ha överblick och kunna prioritera och se sammanhang.

Vi tror att du har bakgrund som tekniker inom området teknisk plattform och arbetat några år som teknisk projektledare eller förvaltningsledare inom IT. Du följer också teknikutvecklingen och analyserar hur denna kan komma verksamheten till nytta.

Kvalifikationskrav:

• Relevant akademisk examen

• IT-teknisk bakgrund, gärna inom infrastruktur i större miljöer

• Några års erfarenhet av förvaltning av IT-system i roller som exempelvis förvaltningsledare, systemförvaltare eller motsvarande

• Erfarenhet av ITIL och PM3 eller annan förvaltningsmodell

• Erfarenhet av teknisk projektledning, t.ex. med hjälp av PPS 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har den drivkraft och självständighet som krävs för att driva arbetet framåt och du är en person som har lätt att bygga och bibehålla goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga och erfarenhet av att omsätta krav i tekniska lösningar. Du behöver också mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

• Erfarenhet av agila arbetsmetoder

• Erfarenhet av tjänsteorienterad infrastruktur

• Erfarenhet av arbete med nät, serverhallar, servrar, lagring och/eller backup

• Erfarenhet av att arbete i offentlig verksamhet

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande enhetschef Sven Wijk, sven.wijk@uadm.uu.se, 070-1679132

Välkommen med din ansökan senast den 21 mars 2018, UFV-PA 2018/714.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/714
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-03-01
Sista ansökningsdag 2018-03-21

Zurück zu Stellenangeboten