Uppsala universitet, institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper bedriver en bred forskning och utbildning inom spännande områden som omfattar bland annat globala klimat- och naturresursfrågor, samt frågor om jordens inre och naturkatastrofer, för mer information se www.geo.uu.se. Vi befinner oss i en spännande, expansiv, internationell miljö. Idag har vi ca 230 anställda från mer än 30 länder.

Administrationen består av cirka 20 medarbetare som är uppdelade i olika funktioner. Som ekonom kommer du att ingå i ekonomifunktionen tillsammans med ytterligare fyra kollegor. Trivs du med att arbeta i nära samarbete med övriga kollegor, att både dela med dig av och ta råd av andra samt att arbeta i en tillåtande och utvecklande miljö? Då har vi arbetsplatsen för dig!

Arbetsuppgifter
Till vårt arbetslag söker vi dig som vill jobba med ekonomistyrning och projektledning av större forskningsprojekt.

Du kommer att ansvara för att institutionen har goda rutiner i samband med våra externa forskningsprojekt, särskilt med fokus på EU-området. Två viktiga ansvarsområden är:

  • ett större strategiskt fakultetsövergripande uppdrag inom raw materials
  • ansvar för kvalificerade projekt såsom EU-projekt och uppdragsfinansiering.

Ansvaret för raw materials innebär att du kommer att svara för den ekonomiska samordningen och rapporteringen av projektet. I arbetet ingår att ha kontakt med administratörer och forskare från flera institutioner, fakultet, förvaltning, andra universitet, organisationer och myndigheter. Vidare innebär det att sätta sig in i och tolka regelverket samt att komma med förslag på gemensamma förhållnings- och arbetssätt.

Ansvaret för externt finansierade forskningsmedel innebär bland annat granskning av ansökningar och avtal samt att som ett stöd till våra beslutsfattare bedöma konsekvenserna för institutionen. Sammanställa EU-rapporter, rapportera till förvaltningen/koordinatorer/EU. Vara behjälplig vid budgetarbete kring forskningsintäkter samt att ge stöd till forskarna i hur regelverket ska tolkas.

Då vi är på gång att göra vissa justeringar av arbetsfördelningen inom ekonomigruppen kommer även andra arbetsuppgifter inom ekonomiområdet bli aktuella, beroende på kompetens och intresse hos sökande samt behov vid institutionen. Övrigt ekonomiarbete kan innebära allt från budget, bokslut och prognoser till löpande bokföring samt mer avancerade ekonomiska utredningar och att ge stöd till övriga medarbetare i ekonomigruppen.

Kvalifikationskrav
Högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att lyckas i din roll behöver du några års erfarenhet av arbete med ekonomistyrning samt mycket goda kunskaper i Excel och god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, och söker dig som är bra på detaljerna samtidigt som du kan se det stora sammanhanget och ta fram hållbara lösningar på komplexa problem. Vidare har du god analytisk- och utredningsförmåga. Du är trygg i dig själv och tycker om att arbeta med människor och ge dem stöd i ekonomiska frågor.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om gällande regelverk inom högskoleområdet och goda kunskaper inom området externa forskningsprojekt, särskilt EU-projekt, är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast, efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.  

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av
Helene Lundgren, Chefsadministratör. Tel. 018-471 2532, e-post: helene.lundgren@geo.uu.se.
Olof Jonsson, Ekonom. Tel. 018-471 2816, e-post: olof.jonsson@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2018, UFV-PA 2018/125.  Intervjuer genomförs löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/125
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2018-02-23
Sista ansökningsdag 2018-02-28

Tilbage til Ledige stillinger