Uppsala universitet, Institutionen för teknikvetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Mikrostrukturlaboratoriet, MSL, erbjuder instrument för avancerad mikro-/nanostrukturering och materialanalys i renrumsmiljö. Laboratoriet är en öppen resurs för forskargrupper vid och utanför Uppsala Universitet. Personalen ansvarar för laboratoriets utrustning samt utbildning och stöd för laboratoriets användare. Vi söker nu en forskningsingenjör med ansvar för kemiska processer, kemirelaterad utrustning och kemikaliehantering. 

Arbetsuppgifter:
Att ansvara för all kemisk verksamhet, vilket inbegriper processer, utrustning, hantering, förvaring och registrering i universitetets kemikaliedatabas. I uppgiften ingår att hålla sig uppdaterad om gällande föreskrifter, samt att säkerställa att dessa följs. Viktiga moment är att utbilda nya laboratorieanvändare i hantering och användning av kemikalier, samt att utgöra ett kontinuerligt stöd för användarnas löpande kemikaliearbete. Tjänsten inbegriper också att regelbundet kontrollera funktionen hos kemirelaterad utrustning och tillhörande skyddssystem, förebyggande underhåll samt felsökning och reparation vid driftstörningar. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i samverkan med övrig laboratoriepersonal och extern servicepersonal. Arbetet ska uppfylla höga kvalitetskrav, vilket bl a innebär att dokumentation som exempelvis användarinstruktioner ska upprättas och underhållas. I tjänsten ingår också att sköta leverantörskontakter och att vara behjälplig vid upphandling av nya instrument. All personal ska i samverkan och efter bästa förmåga verka for en väl fungerande laboratorieresurs. Arbetet bedrivs huvudsakligen i renrumsmiljö.

Kvalifikationskrav:
Doktorsexamen inom kemi eller motsvarande kompetens.

God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift, samt att förmedla kunskap och instruktioner. Grundläggande datorvana. Arbetet ställer stora krav på tydlighet, noggrannhet, initiativkraft och självständigt arbete med engagemang och delaktighet i laboratoriets totala verksamhet. Sökanden ska vara flexibel, samarbetsvillig och framför allt serviceinriktad.

Önskvärt och / eller meriterande i övrigt:
Vana och fallenhet att undervisa och instruera, såväl enskilt som i grupp. Praktiskt handlag samt viss erfarenhet av apparat- / instrumentunderhåll, felsökning och reparationsarbete.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-03-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 % 

Upplysningar om anställningen lämnas av lab chef Stefan Nygren, stefan.nygren@angstrom.uu.se, tel 018-471 3100.

Välkommen med din ansökan senast 8 april 2018, UFV-PA 2018/499.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/499
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-05-08
Sista ansökningsdag 2018-05-09

Tilbage til Ledige stillinger