Uppsala universitet, HR-avdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

HR-avdelningen befinner sig i en spännande och intensiv utvecklingsfas och söker en HR-strateg chefsutveckling som vill vara med och utveckla universitetets chefer. HR-avdelningen är organiserad efter universitetets vetenskapsområden och stödjer verksamheten inom områdena; kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik och villkor samt hälsosamt arbetsliv. HR-avdelningens uppdrag är att bidra till att göra Uppsala universitet till en attraktiv arbetsgivare. Vi sitter i nya moderna lokaler i Segerstedthuset, där universitetets förvaltning är samlad.

Arbetsuppgifter:

Som HR-strateg chefsutveckling ska du bidra till att stärka chefernas kompetens i arbetsgivarfrågor och ledar-/medarbetarskap. Du stödjer universitetets chefer i sin utveckling genom att samordna och leverera professionellt och konsultativt stöd. Utgångspunkten är verksamhetens behov samt universitetets mål och strategier. Du planerar och genomför chefsutbildnings- och utvecklingsinsatser för chefer på alla nivåer inom universitetet, såväl självständigt som i samarbete med andra.

Du arbetar i team med bl.a. en utbildningssamordnare. I arbetet ingår också ansvar för behovs- och målgruppsanalys, initiering, kravställning och uppföljning av de chefsutbildnings- och utvecklingsinsatser som HR-avdelningen ansvarar för. Du handleder och utbildar chefer, såväl enskilt som i grupp. Du kommer att arbeta aktivt med samarbeten såväl inom universitetet som med externa leverantörer. Du är kontaktperson för medverkande i utvecklingsinsatserna samt kravställare vid upphandlingar av chefsstöd, chefs- och ledarutbildning. Du kommer också att samordna, planera och leda utvecklingsarbeten inom området för att hitta samsyn och finna vägen framåt.

Kvalifikationskrav:

Du har relevant akademisk examen, företrädesvis med inriktning mot HR, organisation, beteendevetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet. Du har vidare flera års aktuell erfarenhet av konsultativt stöd till chefer, handledning, kvalificerad chefs- och ledningsgruppsutveckling samt utveckling, planering och genomförande av chefsutbildningar. Du har mycket god kunskap om metodik och arbetssätt inom området chefsutveckling samt inom beteendevetenskap, organisationsfrågor och systemteoretiskt förhållningssätt. Ditt intresse för kompetensutvecklingsfrågor är stort, du har ett relevant nätverk och erfarenhet av att utveckla goda samarbetsformer med interna såväl som externa aktörer. Du har lätt att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska samt är en van användare av IT-stöd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och stark integritet. Du är utvecklingsinriktad, initiativtagande och uppnår goda resultat. Du är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter, har ett strukturerat arbetssätt samt driver processer framåt. Vidare är du förtroendeingivande, ser helheten, har en god förmåga att analysera och är lösningsfokuserad. Du är trygg i dig själv och den konsultativa rollen och har mycket god pedagogisk förmåga såväl som god förmåga att knyta kontakter och bygga långsiktiga relationer. Du har förmåga att visa ledarskap genom att skapa engagemang och delaktighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet som chef med personalansvar och av budget samt verksamhetsplanering.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast, eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Caroline Kock, Mercuri urval, tel 0705 11 03 90, e-post: caroline.kock@mercuriurval.com

Välkommen med din ansökan senast den 13 maj 2018, UFV-PA 2018/1197.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/1197
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-04-19
Sista ansökningsdag 2018-06-21

Tilbage til Ledige stillinger