Juridiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring: 200 personer har sin anställning.

Arbetsuppgifter:
Amanuensen skall biträda ämnesföreträdare och övriga forskare i forskargruppen i associationsrätt och kapitalmarknadsrätt. I arbetet ingår bland annat att medverka vid konferenser, symposier och högre seminarier, medverka vid kontakter med Centre for European Company Law (universiteten i Leiden, Utrecht, Maastricht, Rom, Warszawa), nordiskt-baltiskt universitetsnätverk, m.fl. internationella samarbetsparter, samt ansvara för löpande externa kontakter med advokatbyråer, myndigheter, m.fl. aktörer på det affärsjuridiska området.

Kvalifikationskrav:
Som sökande är du aktivt studerande på juristprogrammet vid Uppsala universitet. Goda kunskaper i svenska och engelska krävs. Intresse för affärsjuridik är nödvändigt för tjänsten; det är inte nödvändigt att ha läst kurser i kapitalmarknadsrätt för att söka tjänsten. God förmåga att skapa och upprätthålla nätverk, till exempel i kontakter med praktiskt och akademiskt verksamma jurister i Sverige och utomlands.

Villkor:
Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-07-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-06-30. Möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 10%

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Professor Daniel Stattin, daniel.stattin@jur.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2018, UFV-PA 2018/1956.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/1956
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-05-31
Sista ansökningsdag 2018-06-14

Return to job vacancies