Uppsala universitet, Inst för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. EDU medverkar bland annat i lärarprogram och programmet med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 200 anställda varav runt 140 lärare/forskare, 40 doktorander och 20 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på www.edu.uu.se.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifter är att tillsammans med verksamma lärare organisera och samla in empirisk data om hur lärare transformerar didaktiska teorier till praktisk undervisning i skolämnet samhällskunskap och specifikt hållbar utveckling. Ansvar för analys av empirisk data och resultatredovisning i form av vetenskapliga artiklar. Analysprocessen kommer att ske i nära samarbete med de involverade lärarna.

Kvalifikationskrav: Behörig att anställas är den som har avlagt doktorsexamen i didaktik och är väl förtrogen med kvalitativa analyser av intervjuer och videoinspelningar av klassrumskommunikation, särskilt vad gäller undervisning och lärande i förhållande till kontroversiellt frågor. Vidare bör personen ha mycket god kunskap om forskning inom utbildning för hållbar utveckling med fokus på den politiska dimensionen samt pragmatiska analysmetoder och teorier. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 40 %

Upplysningar om anställningen lämnas: prefekt Henrik Edgren, e-post henrik.edgren@edu.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 juli 2018, UFV-PA 2018/2140.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/2140
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-07-05
Sista ansökningsdag 2018-07-20

Return to job vacancies