Uppsala universitet, Institutionen för biologisk grundutbildning

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för biologisk grundutbildning IBG vid Uppsala universitet (www.ibg.uu.se) koordinerar och administrerar all grundutbildning inom den biologiska sektionen. Institutionens övergripande mål är att erbjuda ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram inom biologi, bioteknik och bioinformatik på en hög internationell nivå och med hög pedagogisk kvalitet. Institutionen har en bred verksamhet och finns på tre Campus: Evolutionsbiologiskt centrum, Biomedicinskt centrum och Campus Gotland. Vår utbildningsmiljö är i hög grad internationell, med studenter och ett nätverk av lärare från större delen av världen. Institutionen har ca 30 anställda och 1300 studenter.

Arbetsuppgifter: Som PR-amanuens arbetar du med projekten:
• Marknadsföra och arrangera projektet ”Student för en dag”, där en gymnasieelev följer med en student under en dag.
• Marknadsföra, arrangera och hålla i studiebesök från gymnasieklasser.
• Hålla i Hemortsambassadörsprojektet; skicka ut studenter att besöka sin gamla gymnasieskola och informera om Uppsala universitet och IBG:s program.
• Extrahjälp vid IBG-projekt.

Det är ett omväxlande jobb där du ofta har möjlighet att ta egna initiativ, och du kommer att ha kontakt med många olika människor. Anställningen är på 10 % vilket motsvarar 4 timmar/vecka under perioden januari–april och lön betalas ut månadsvis.

Arbetet är flexibelt, och till stor del kan du disponera ditt arbete själv med undantag för studiebesök och liknande arbete. Arbetet som amanuens ger för dig som student, en väldigt intressant inblick i hur IBG och andra administrativa arbetsplatser fungerar. 

Kvalifikationskrav: Anställningen som amanuens regleras i Högskoleförordningen (HF 5:10). Endast den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens. Vi söker dig som är strukturerad, utåtriktad och bra på att arbeta både självständigt och i grupp. Den sökande ska läsa 1:a eller 2:a året på Kandidatprogrammet i biologi/molekylärbiologi eller Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-14 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-04-30.

Anställningens omfattning: 10 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Elisabeth Långström e-post elisabeth.langstrom@ibg.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 januari 2019, UFV-PA 2018/3921.

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningen avslutas 2019-04-30
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3921
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-12-13
Sista ansökningsdag 2019-01-24

Return to job vacancies