Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav mer än hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma vid institutionen. 

Arbetsuppgifter:
Som samordnare, ledningsstöd kommer du att ha en samordnande funktion direkt underställd institutionens prefekt. Dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande och innebära såväl utvecklingsarbete och utredningsarbete som löpande administrativt arbete. Du kommer att ha nära samarbete med administrativ chef för ekonomi, administrativ chef för HR, ställföreträdande prefekt, biträdande prefekter och studierektor för grundutbildningen. Dessutom ingår koordinering och samverkan med andra organisatoriska enheter inom universitetet, samt med Akademiska sjukhuset och andra organisationer utanför universitetet.
Tjänsten är nyinrättad och därför kommer du att ha stor möjlighet att själv kunna bygga upp rutiner och arbetsprocesser. Du kommer att få ett helhetsperspektiv på en komplex och framgångsrik institution som bedriver forskning, utbildning och samverkan utgående från tre campus; Rudbecklaboratoriet, BMC och Akademiska sjukhuset.

I arbetsuppgifterna ingår:
- Biträda prefekten i ärendehantering
- Systematisera och vidareutveckla administrativa rutiner vid IGP på uppdrag av prefekt och i samarbete med administrativa chefer
- Att vara sekreterare i institutionsstyrelsen och sammanställa och förbereda underlag till institutionsstyrelsen
- Ta fram och sammanställa information och statistik för prefekten och institutionsstyrelsen
- Utföra utredningar på uppdrag av prefekten. Dessa kan gälla utveckling av institutionens samverkansuppdrag, lika villkorsfrågor eller liknande
- Protokollföra och sammanställa underlag samt utföra analyser inför och efter möten där prefekten deltar inom och utanför institutionen.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har en bakgrund inom universitet/högskola, annan statlig verksamhet, större kunskapsorganisation eller privat sektor inom livsvetenskaper eller medicin. Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning och erfarenhet att leda i egna projekt. Rollen förutsätter att du är initiativtagande och utvecklingsinriktad.
Vi söker en person med gedigen kunskap om universitet- och högskolesystemet, god kännedom om statlig verksamhet och erfarenhet av att arbeta vid en statlig myndighet.
Dina arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med olika människor inom och utanför institutionen ställer krav på att du är mycket strukturerad, har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, serviceinriktad och lojal. Dessutom behöver du vara driven, ha god prioriteringsförmåga och förmåga att driva arbete framåt.
Du som söker bör vara en självgående person som trivs i en dynamisk miljö med högt ställda förväntningar på effektivt arbete av hög kvalitet. Du trivs med variationen i arbetsuppgifterna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmågan att snabbt komma in i arbetet.
Det är nödvändigt med utmärkta kunskaper i talad och skriven svenska och engelska.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i vanliga datorprogram som t ex office-paketet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Vi ser gärna att du har erfarenhet av utredningsuppdrag och analyser inom högskolesektorns kärnområden. Erfarenhet av arbete med ledningsstöd inom högskola eller annan myndighet är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Karin Forsberg Nilsson, karin.nilsson@igp.uu.se, 018-471 4158, 070-1679579
Camilla Nilsson, camilla.nilsson@igp.uu.se, 018-4715034

Välkommen med din ansökan senast den 18 januari 2019, UFV-PA 2018/4374.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4374
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2018-12-17
Sista ansökningsdag 2019-01-18

Return to job vacancies