Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Laboratorieansvarig vid Institutionen för fysik och astronomi, med tillträde snarast, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månader provanställning.

Om institutionen:

Institutionen för fysik och astronomi är den näst största vid Uppsala universitet med ca 380 anställda och 12 avdelningar inrymda på Ångströmlaboratoriet i Uppsala. Förutom forskarutbildning bedriver institutionen utbildning på grundnivå och avancerad nivå på ca 15 olika utbildningsprogram, och kurslaboratorierna samt praktiska demonstrationer av fysikaliska fenomen utgör en central resurs för denna undervisning. Hemsida: http://www.physics.uu.se

Arbetsuppgifter:

  • Tekniskt ansvar och support för institutionens kurslaboratorier. I supporten ingår bl.a. service och inköp av materiel och utrustning till kurslaboratoriet liksom upprätthållande av inventarieförteckning.
  • Tekniskt ansvar och support för lärardemonstrationsförrådet (LD). I supporten ingår bl.a. service och inköp av materiel och utrustning, liksom upprätthållande av inventarieförteckning och instruktioner.
  • Reparation och tillverkning av prototyper i LD:s verkstadsdel (masstillverkning sker i Ångström Verkstad).
  • Viss handledning på kurslaboratoriet, inklusive introduktion av nya labhandledare.
  • Viss handledning i LD.
  • Utveckling av laborationsövningar i samarbete med lärare.

Projektbeskrivning:

Inom fysikutbildning utgör laborationer ett centralt inslag. Laborationerna är viktiga för att fördjupa studenternas förståelse av fysikaliska koncept, för experimentell färdighetsträning och övning i problemlösningsförmåga såväl som för att förstå kunskapsbasen i fysik. För att undervisningen i kurslaboratoriet ska fungera söks en kurslaboratorieansvarig. Din roll blir att stödja lärare och studenter i arbetet i kurslaboratoriet och se till att ändamålsenlig utrustning finns tillgänglig och fungerar. Institutionen har för närvarande kurslaboratorier i främst mekanik, vågrörelselära, elektricitetslära, mätteknik samt kärnfysik.

Kvalifikationer:

Grundläggande högskoleexamen i fysik eller motsvarande (t.ex. kandidat- eller masterexamen, ämneslärare i fysik eller ingenjör). Vi söker kvalificerade och motiverade kandidater med genuint intresse för fysik och lärande och ett praktiskt handlag. Kunskap och erfarenhet av praktiskt elektronik- och mekanikarbete i verkstadsmiljö och laboratorier är ett krav, liksom god muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska. Du måste ha förmåga att ta egna initiativ och att arbeta både självständigt och i grupp. Tidigare erfarenhet av utrustning för atom- och kärnfysikexperiment är meriterande liksom erfarenhet inom högvakuumteknik och högspänningsteknik såväl som inköp av utrustning. Även erfarenhet av undervisning och handledning inklusive tekniska hjälpmedel i undervisningen är meriterande. Vi utgår från att du vill ta ansvar, kan driva flera aktiviteter samtidigt, är innovativ och i hög grad säkerhetsmedveten. Handledning av studenter och lärare kräver personlig lämplighet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan ska skrivas på svenska, bör innehålla en kort beskrivning av relevanta erfarenheter, CV, kopior av examensbevis och betyg och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa. Vi ser gärna att du lämnar uppgift om referenspersoner eller bifogar rekommendationsbrev.

Lön: Lön sätts efter kompetens. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: 2019-02-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Johan Larsson, e-post: johan.larsson@physics.uu.se, tel 018-471 3525.

Välkommen med din ansökan senast den 14 januari 2019, UFV-PA 2018/4406.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4406
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-12-17
Sista ansökningsdag 2019-01-14

Return to job vacancies