Uppsala universitet, Universitetsbiblioteket, Almedalsbiblioteket

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Inom avdelningen för ämnesbibliotek söker vi nu en vikarie med placering vid Almedalsbiblioteket i Visby. Almedalsbiblioteket är ett integrerat folk- och forskningsbibliotek. Vi har som uppdrag att erbjuda hela det gotländska samhället en fullständig biblioteksservice samt svara för vetenskaplig informationsförsörjning till studenter och forskare på Campus Gotland vid Uppsala universitet. Almedalsbiblioteket är ett bibliotek för alla, en mötesplats för människor med olika informationsbehov och en länk mellan universitetet och det gotländska samhället. 

Almedalsbiblioteket ingår som en av tio enheter inom avdelningen för ämnesbibliotek inom Uppsala universitetsbibliotek och är ett av tio folkbibliotek på Gotland.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill ingå i arbetsgruppen för undervisning och arbeta med pedagogisk utveckling samt aktivt delta i utvecklingen av forskarstödet. I uppdraget ingår att intensifiera kontakter med våra uppdragsgivare, att marknadsföra bibliotekets resurser samt att ge service till forskare och studenter. Vi söker dig som är en duktig kontaktskapare. Du vågar testa nya metoder på ett kreativt och initiativrikt sätt. Övriga vid bibliotek förekommande arbetsuppgifter så som informationstjänstgöring ingår också i arbetet. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att göra Almedalsbiblioteket välkomnande, tillgängligt och attraktivt för alla som besöker oss. På Almedalsbiblioteket arbetar vi med fokus på ”den lärande människan”, från de allra yngsta till de äldsta.

Kvalifikationskrav:

  • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
  • Ett pedagogiskt förhållningssätt
  • Erfarenhet av arbete i yttre tjänst, serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete
  • God erfarenhet av och kunskap om tekniska system samt mycket god IT-vana

Personliga egenskaper är viktiga. Du är ansvarstagande och har en utpräglad teamkänsla samtidigt som du har förmåga att självständigt ta initiativ och genomdriva projekt. Du är nyfiken och intresserad av ny teknik och de möjligheter som finns inom yrket. Vidare har du intresse för förändringsarbete och förnyelse i biblioteksvärlden. Du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Erfarenhet av undervisning

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat t.o.m. 2019-06-30

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Projektledare Johanna Hansson, johanna.hansson@ub.uu.se, 018-471 9003

Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2019, UFV-PA 2018/4733.

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningen avslutas 2019-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4733
Facklig företrädare
  • Fia Wolters, ST, 018-471 4088
  • Nicklas Högås, Saco, 018-471 3963
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Return to job vacancies