Uppsala universitetsbibliotek, Kulturarvsavdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Dess uppgift är att ansvara för den vetenskapliga informationsförsörjningen inom universitetet samt delta i forskning och utbildning. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda och omsätter ca 270 mnkr. Kulturarvsavdelningen är en av fyra avdelningar och dess uppdrag består i förvärv, bevarande och tillgängliggörande av bibliotekets kulturarvssamlingar. Ca 20 medarbetare är verksamma vid avdelningen och har sin specialisering inom något av de fyra områdena äldre tryck och specialsamlingar, handskrifter och musikalier, kartor och bilder eller konservering. Du kommer att ha din bas i en arbetsgrupp med särskild inriktning mot handskrifts- och musiksamlingar.

Läs mer om oss på www.ub.uu.se.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill delta i det löpande arbetet med användarservice kring kulturarvssamlingarna. t.ex. i bibliotekets frågetjänst ”Fråga biblioteket” och tjänstgöring vid informationsdisk i bevakad läsesal. Du kommer även att ha mer specialiserade arbetsuppgifter såsom ordnande, förteckning och katalogisering av främst handskrifter och arkiv i samlingarna.

Kvalifikationskrav:

  • Minst 60 högskolepoäng i arkivvetenskap.
  • Examen i något eller flera ämnen med historisk-filosofisk eller språkvetenskaplig inriktning.
  • Erfarenhet av ordnande och förtecknande/katalogisering av handskrifts- och arkivmaterial.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Personliga egenskaper är viktiga. Vi söker dig som är serviceinriktad och tycker om att samarbeta. Du är initiativtagande och arbetar effektivt och strukturerat mot givna mål.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat t.o.m. 2019-12-31.

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Avdelningschef Maria Berggren, maria.berggren@ub.uu.se, 018-471 2917.

Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2019, UFV-PA 2018/4747.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4747
Facklig företrädare
  • Fia Wolters, ST, 018-471 4088
  • Nicklas Högås, Saco, 018-471 3963
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Return to job vacancies