Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter: Innehavaren av tjänsten kommer att delta i ett forskningsprojekt som syftar till att utröna hur celldelning regleras av signaler från adhesionsreceptorer och hur frånvaro av korrekta signaler kan ge upphov till celler med flera kärnor, kromosom-instabilitet och cancer. I detta projekt vill vi studera normala och transformerade fibroblaster, lymfocyter och stamceller. Viss undervisning kan ingå.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen inom molekylär cellbiologi. Mycket god erfarenhet av cellbiologiska metoder, särskilt avancerade mikroskopitekniker, samt kunskap om adhesions-receptorers (integriners) funktion, cellcykelns reglering och genominstabilitet. Det är av stor vikt att den sökande kan arbeta självständigt och driva projektet framåt. Mycket goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: snarast, dock längst t.o.m. 30 juni 2019, med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar lämnas av professor Staffan Johansson, e-post: staffan.johansson@imbim.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 17 januari 2019, UFV-PA 2018/4744.

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningen avslutas 2019-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4744
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-17

Return to job vacancies