Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Zoonosis Science Center (ZSC) är en plattform för studier av zoonotiska patogener. Här studeras zoonotisk ekologi, epidemiologi, patogenes och virulens hos viktiga zoonotiska agens såsom flavivirus, hantavirus, togavirus, influenzavirus, samt flera bakteriella patogener, där vi även studerar antibiotikaresistens. Vi strävar efter en tvärvetenskaplig miljö där vi kombinerar kompetenser inom virologi, bakteriologi, molekylärbiologi, medicin, veterinärmedicin, entomologi, ekologi och epidemiologi genom forskare från Sverige och övriga världen.

Arbetsuppgifter och projektbeskrivning: Innehavaren av tjänsten kommer att leda uppbyggnaden och forskningsaktiviteterna i ZSC/IMBIMs nya laboratorium specifikt avsett för studier av myggburna virus och dess vektorer. Innehavaren av tjänsten kommer bl.a. delta i VR- och Formas-finansierade forskningsprojekt som syftar till öka kunskapen om myggburna virus och samspelet med dess vektorer i Norden, Indien, Kina och Vietnam. Undervisning samt handledning av studenter och doktorander kommer att ingå.

Kvalifikationer: Doktorsexamen med inriktning mot vektorburna virus och ekologi. En omfattande erfarenhet av fältarbete, som inkluderar olika metoder av insamling av stickmygg, såväl som arbete med myggkolonier är ett krav. Stark experimentell kompetens av olika molekylärgenetiska metoder som används inom entomologi och virologi och erfarenhet av arbete i biosäkerhetslabb klass 3 är ett måste. Mycket goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt. Det är av stor vikt att den sökande har en god kunskapsbas och en stark egen drivkraft som gör att han/hon kan arbeta självständigt och i samarbete med andra medarbetare i gruppen kan driva projektet framgångsrikt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, flexibilitet samt förmåga att hantera arbetstoppar.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningens omfattning: 20 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Åke Lundkvist, ake.lundkvist@imbim.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 januari 2019, UFV-PA 2018/4748.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4748
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-17

Return to job vacancies