Uppsala universitet, SWEDESD

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Swedesd är ett forsknings- och utvecklingscentrum för utbildning och lärande för hållbar utveckling (ESD). Med utgångspunkt i de globala utmaningarna som wicked problems, d v s problem som är unika och svåra att konceptualisera, förutse och lösa, utgör Swedesd en forskningsbaserad lärandemiljö som bidrar med metoder och verktyg för transformativt lärande vid Uppsala universitet, i Sverige och i världen. Swedesd driver bland annat ESD Learning Lab vid Campus Gotland, utbildningar för lärarutbildare och universitetslärare i Uppsala, och forsknings- och utvecklingsprojekt i flera världsdelar.

Arbetsuppgifter:
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av forskning och utvecklingsarbete i integrerade kollaborativa tvärvetenskapliga program och projekt, samt av att leda forsknings­program och -projekt. Du kommer också att vara med och utveckla Swedesds forsknings-, utbildnings-, och samverkansmiljö, t ex Campus Gotland ESD Learning Lab, lärandemiljö för hållbar utveckling i Uppsala, liksom högre seminarium och nationella och internationella workshops och utbildningar för lärare, forskare, studenter och aktörer från olika samhällssektorer. Du rapporterar direkt till Swedesds föreståndare.

Kvalifikationskrav:
Du är docent eller har motsvarande akademiska meriter. Du har en stor vana vid att leda och driva komplicerade forsknings- och utvecklingsprojekt. Du har flerårig erfarenhet av forskning och utvecklings- och implementeringsarbete inom området utbildning och socialt lärande för hållbar utveckling. Du är en driven kritisk forskare som vill och har erfarenhet av att arbeta i projekt tillsammans med forskare från olika discipliner, praktiker och olika slags aktörer och intressenter. Du har erfarenhet av att arbeta inom tvärvetenskapliga forskningsmiljöer och är insatt i aktuell forskning och aktuella praktiker vad gäller dagens lokala, nationella och globala hållbarhetsutmaningar. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet, och det är viktigt att du har en mycket god social förmåga och en stark egen drivkraft och initiativförmåga.

 

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Uppsala universitet har ambitionen att främja jämställdheten genom en jämnare könsfördelning. Flertalet anställda inom denna kategori är män varför vi gärna ser kvinnliga sökande till anställningen. 

 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: 2019-02-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: 100 %

Arbetsort: Uppsala eller Visby

Upplysningar om anställningen lämnas av:föreståndare Eva Friman, 070-167 91 74. 

Klicka på länken nedan för att komma till ansökningsformuläret.

Välkommen med din ansökan senast den 11 januari 2019, UFV-PA 2018/4471.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4471
Kontakt
  • Föreståndare Eva Friman, 018-471 8414
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-12-21
Sista ansökningsdag 2019-01-21

Return to job vacancies