Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
Utveckling av mjukvara för mutationsanalyser för cancerdiagnostik. Specifikt utveckling, validering och integrering av funktionalitet för kvalitetskontroll.

Kvalifikationskrav:
Högskoleexamen i bioinformatik. Dokumenterad erfarenhet av programmering i Python. Erfarenhet av mjukvaruutveckling inom sekvensdataanalys. Erfarenhet från utveckling av verktyg för kvalitetskontroll av sekvensdata.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-02-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-08-31 med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Tobias Sjöblom, tobias.sjoblom@igp.uu.se, 018-471 5036.

Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2019, UFV-PA 2018/4453.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4453
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Niklas Åhlin, Seko, 018-471 3315
  • Jan Erik Backlund, ST/OFR, 018-4710000
Publicerat 2019-01-04
Sista ansökningsdag 2019-01-20

Return to job vacancies