Uppsala universitet, Institutionen för lingvistik och filologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för lingvistik och filologi är en internationell miljö med drygt 80 anställda. Vi bedriver utbildning och forskning i de europeiska klassiska språken, asiatiska språk och kulturer, samt datorlingvistik och lingvistik. Utbildning erbjuds på grund- och avancerad nivå i över 20 språk till våra 1400 studenter, samt inom forskarutbildning. Institutionen har en bred forskningsprofil och vi har många externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete.

Arbetsuppgifter:
Som HR-generalist ger du ett brett, konsultativt stöd i strategiska HR-frågor utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du har en central roll och ger nära stöd till institutionsledningen och institutionsstyrelsen i utredningar och administrativa processer. Du förväntas att självständigt handlägga, samordna och följa institutionens ärenden inom HR-området i nära samarbete med prefekt och studierektorer. Du ger institutionens undervisande, forskande och administrativ personal stöd och råd i HR-frågor. Du är uppmärksam på verksamhetens behov och håller dig uppdaterad om lagar, avtal, regelverk, förordningar, riktlinjer, kollektivavtal, processer och rutiner inom HR-området.

I arbetsuppgifterna och ansvarsområdena ingår administration av enhetens verksamhet och stöd till institutionens ledning gällande kompetensförsörjningsplanering, rekrytering, arbetsmiljö och hälsa, lika villkor, personalvård, anställningsvillkor, lönebildning, verksamhetsplanering och omställning. Vidare ingår personaladministration och handläggning av personalärenden såsom löneadministration, semestrar, tjänstledigheter, arvoderingar samt administration kring utländska forskare och doktorander. Arbetet innebär ett nära samarbete med institutionens övriga administrativa personal.

Kvalifikationskrav:
Universitets- eller högskoleexamen inom HR-området eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Mycket god förmåga att kunna uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Arbetet kräver mycket god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet: Word, PowerPoint och Excel.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som person är du utåtriktad, prestigelös, noggrann och självständig med god förmåga att samarbeta. Det är viktigt att du kan ta ansvar och arbeta strukturerat och lösningsfokuserat i flera pågående processer då du som HR-generalist ofta har flera ärenden samtidigt och du ofta möter arbetstoppar.

Ett krav är också aktuell kunskap att arbeta i olika digitala miljöer då du kommer att arbeta i flera olika administrativa system som kontinuerligt utvecklas.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Dokumenterad erfarenhet från HR-området inom statlig verksamhet kommer att tillmätas stor vikt. Kunskap inom förvaltnings- och arbetsrätt. Erfarenhet av universitets personaladministrativa system såsom Primula, Edgar och Varbi samt kunskap om universitets organisation.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-04-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Prefekt Sina Tezel, epost Sina.Tezel@lingfil.uu.se, tel 018- 471 2098

Välkommen med din ansökan senast den 29 januari 2019, UFV-PA 2019/4124.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4124
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-07
Sista ansökningsdag 2019-01-29

Return to job vacancies