Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik utlyser en tjänst som forskningsassistent till programmet för evolutionsbiologi. Arbetet innebär utstationering och kommer att utföras i Tyskland.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Arbetsuppgifter: Anställningen är en del av ett långsiktigt forskningsprogram om artbildningens genomik i ett fågelmodellsystem. Den europeiska hybridzonen mellan helsvarta kadaverkråkor och gråkråkor är ett exempel på artbildning som involverar färgrelaterade partnerval. Vi genererade de båda kråkornas genom för integrerad analys av populationsgenetisk data, transkriptomsprofiler och funktionell analys på färgmönster i fjäderdräkten. Vi fann att endast en liten väldefinierad del av genomet skiljer de två underarterna från varandra. Denna region är förknippad med skillnader i få delar av genomet. Kandidaten ska analysera regioner i genomet som förmodligen bidrar till skillnad i färgmönster mellan arterna. Arbetet består av att genomföra PCR reaktioner med olika sorters primer. 

Kvalifikationskrav: Masterexamen inom evolutionsbiologi eller annat relevant område. Erfarenhet av labbmetoder som t.ex. DNA extraktion, PCR. God förmåga att uttrycka sig på engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande:  Bakgrund i evolutionsbiologi framförallt med fågelsystem är meriterande.

Anställningen: Anställningen är en tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-04-30. Arbetet innebär utstationering och kommer att utföras i Tyskland. 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. 

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett brev som kort beskriver dig själv, dina forskningsintressen och varför du vill ha tjänsten, 2) ditt CV, 3) en kort beskrivning av din utbildning, 4) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer). Ansökan ska skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Jochen Wolf, jochen.wolf@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-23, UFV-PA 2019/18.

Anställningsform Temporary position shorter than 3 months
Anställningen avslutas 2019-04-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort München, Tyskland
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/18
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-23

Return to job vacancies