Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik utlyser en forskartjänst i svampsamhällens sammansättning till programmet för Ekologi och genetik, Evolutionsbiologi.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Arbetsuppgifter: Tjänsten utgörs till största del av egen forskning kring svampsamhällens sammansättning i barkborrar och ved baserat på metabarcoding sekvensering av miljöprover. I tjänsten ingår även att utföra molekylär arbete inom andras projekt med karaktärisering av sporer, svampkulturer och svampsamhällen i jord.En del av tjänsten består i att ansvara för programmets gemensamma molekylärlab, inklusive att hantera inköp, sköta utrustning, säkerhet och hålla ordning.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom biologi. Post doc erfarenhet inom, för tjänsten, relevant område. Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och labbteknisk skicklighet. Vid bedömning av vetenskapliga meriter kommer speciellt erfarenhet av interaktionen mellan barkborrar och vedsvampsamhällen att vägas högt. Kandidaten ska ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som i skrift.

Meriterande: God organisatorisk förmåga och dokumenterad erfarenhet av molekylärt labbarbete.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett brev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen och varför du vill ha tjänsten (max 1A4), 2) ditt CV, 3) en kort beskrivning av din utbildning och erfarenhet av molekylärt labarbete (max 1 A4), 4) en kopia av din doktorandexamen och dina betyg, samt en kopia på din doktorsavhandling 5) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer), 6) relevanta publikationer. Ansökan ska skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 80%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor, Anna Rosling, anna.rosling@ebc.uu.se .

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-23. UFV-PA 2019/17.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/17
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-23

Return to job vacancies