Uppsala universitet, Kansliet för teknik och naturvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Kansliet för teknik och naturvetenskap svarar för verksamhetsstöd och service till fakultetsnämnden samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Enheten för kommunikation och skolsamverkan är en del av kansliet som framförallt arbetar med synlighet, rekrytering av studenter, alumn, intern och extern kommunikation samt skolaktiviteter.

Arbetsuppgifter:

Som kommunikatör kommer du att arbeta med ett brett spektrum av arbetsuppgifter, alltifrån strategiska uppgifter, rådgivning, text och filmproduktion, till informationsmaterial och sociala medier.

Du kommer att ha huvudansvar för den internationella studentrekryteringen där det gäller att jobba nära bland annat centrala funktioner och institutioner. Du kommer dessutom vara kommunikationsstöd till alltifrån forskare till projektledare.  Det första året kommer en av dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att producera filmer som visar våra tekniska och naturvetenskapliga utbildningsprogram på både svenska och engelska. Vi jobbar i team och du kommer att bli involverad i en mängd olika aktiviteter. Detta är en roll med många kontakter med studenter, programansvariga, forskare och lärare, kommunikatörer, m.fl.

Arbetstempot vid enheten är tidvis högt med korta deadlines, vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsvilja hos dig som medarbetare. Några enstaka tillfällen per år kan det krävas arbete på helg eller kvällstid.

Kvalifikationskrav:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom kommunikation/marknadsföring eller kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst ett års aktuell erfarenhet av arbete med kommunikationsfrågor. Ett krav är att du uttrycker dig väl i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Som person är det viktigt att du gillar att arbeta med olika typer av människor och att du vill lösa stora och små utmaningar med kommunikativa metoder och verktyg. Ett strategiskt tänk är av största vikt för tjänsten men också förmåga till flexibilitet.

Du är också initiativtagande, effektiv och samtidigt serviceinriktad. Tydlighet och en mycket god samarbetsförmåga är också viktiga egenskaper för detta jobb. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Det är önskvärt/meriterande att ha

  • aktuell erfarenhet av rörlig bild/filmproduktion
  • aktuell erfarenhet av att jobba med ungdomar som målgrupp
  • aktuell erfarenhet av bildredigering och enklare formgivning
  • aktuell erfarenhet av webbpublicering och att skriva för webb
  • aktuell erfarenhet av att producera innehåll för sociala medier
  • erfarenhet av projektledning

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-04-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 

Enhetschef Johanna Lundmark, e-post johanna.lundmark@uadm.uu.se, telefon 018-471 1949, eller Elin Eriksson e-post elin.eriksson@uadm.uu.se, telefon 018-471 6277.


Välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2019, UFV-PA 2018/4766.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4766
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-02-10

Return to job vacancies