Uppsala universitet, Kansliet för humaniora och samhällsvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Områdeskansliet för humaniora och samhällsvetenskap med ca 40 anställda ingår i universitetsförvaltningen och ansvarar där för forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk och annan verksamhetsplanering samt uppföljning av verksamheten inom området. Vidare svarar kansliet för en omfattande rekrytering av lärarpersonal. Kansliet bereder beslut och ger service till områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap och för teologiska, juridiska, historisk-filosofiska, språkvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnderna. Inom kansliets verksamhetsområde bedriver ett trettiotal institutioner forskning och utbildning med ca 2 000 anställda.  Antalet studenter uppgår till ca 31 000 och den ekonomiska omslutningen uppgår till knappt två miljarder kronor.

Arbetsuppgifter:

Planering och uppföljning av utbildning och forskning inom vetenskapsområdet för humaniora och samhällsvetenskap just nu med ansvar för den teologiska fakulteten. Arbetet innebär beredning och handläggning av frågor som rör utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt forskning och utbildning på forskarnivå. I arbetsuppgifterna ingår medverkan i fakultetsnämndens arbetsgrupper och även arbetsgrupper på områdesnivå och central nivå samt handläggning av internationella och organisatoriska frågor. Vidare ingår medverkan och beredning av ärenden inom kansliet och för universitetsledningen. Arbetet förutsätter nära samverkan med teologiska fakultetens dekan och prodekan, kansliets personal samt med olika avdelningar inom universitetsförvaltningen.

Kvalifikationskrav:

För anställningen fordras avlagd examen med ämnesfördjupning inom det humanistiska- samhällsvetenskapliga området. Den sökande ska ha erfarenhet av administrativt arbete vid universitet. Vidare är god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift ett krav. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Den sökande ska uppvisa ledarskapsförmåga, vara strukturerad, serviceinriktad och ha ett strategiskt arbetssätt. Det fordras mycket god samarbets- och initiativförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Doktorsexamen är starkt meriterande. Det är vidare önskvärt att den sökande har erfarenhet av undervisning och pedagogisk utveckling på högskolenivå. Även erfarenhet av arbete i beslutande organ inom högskolan och erfarenhet av samarbete mellan högskolan och andra samhällssektorer är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 30 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 

kanslichef Johan Lundborg,

tel 018-471 19 04 alt 070-425 04 47, e-post johan.lundborg@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 januari 2019, UFV-PA 2019/19.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/19
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-24

Return to job vacancies