Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för cell- och molekylärbiologi är en av de mest internationella, breda och framstående biomolekylära avdelningar i Europa. Institutionens forskningsområden är indelade i sex forskningsprogram som täcker allt från cellbiologi till biofysik för enskilda molekyler.

Arbetsuppgifter:
Sebastian Deindls forskargrupp (deindl-lab.com) söker två disputerade forskare som vill utveckla och tillämpa nya mikroskopimetoder för att studera reglering och funktion hos nukleinsyra-syra interagerande proteiner på en-molekylnivå. Vi erbjuder en stimulerande forskningsmiljö där vi fokuserar på mekanismen hos nukleinsyra-syra samverkande enzymer. När dessa inte fungerar som de ska leder det till olika patologiska tillstånd, exempelvis cancer. Vi kombinerar också högupplöst mikroskopi med biokemiska experiment för att studera sekvensspecifik sökkinetik och dechiffrera cellens regulatoriska genetiska kod.

Vi är ambitiösa i vår strävan att skapa internationellt konkurrenskraftig forskning och vi söker motiverade forskare som vill driva projekt i spetsen för vår disciplin. Tjänsten är initialt tidsbegränsad till ett år men med goda möjligheter till att söka förlängning.

Vi letar särskilt efter forskare med erfarenhet av:

 1. Molekylärbiologi: Projektet syftar till att förstå den dynamiska regleringen av DNA-interagerande proteinmaskiner. Typisk bakgrund: Molekylärbiologi / Biokemi.
 1. Single molecule biophysics: Projektet handlar om att karakterisera molekyldynamik in vitro. Typisk bakgrund: Experimentell biofysik

Om du inte befinner dig i någon av dessa kategorier men har en stark forskningsbakgrund och en passion för vetenskap, skicka oss ditt CV ändå!

Kvalifikationskrav:

 • Kreativ och driven person med intresse för grundläggande vetenskap
 • Utmärkt problemlösningsförmåga
 • God samarbetsförmåga
 • Doktorsexamen i relevant ämnesområde
 • Utmärkt kommunikationsförmåga på engelska

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Dokumenterad erfarenhet av att lösa komplexa vetenskapliga eller tekniska problem inom åtminstone ett av de områden som anges ovan.

Ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev (max en sida) där du beskriver i vilken kategori du skulle passa och varför.
 • CV inklusive publikationslista
 • Namn, e-postadress och telefonnummer till tre referenspersoner.

Övrig information:
Startdatum och specifika forskningsområden är flexibla och kommer att beslutas tillsammans med de utvalda kandidaterna.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2017-06-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2018-05-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Sebastian Deindl (sebastian.deindl@icm.uu.se)

Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2017, UFV-PA 2017/1025.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/1025
Facklig företrädare
 • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
 • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
 • Marie Ols, TCO/ST, 018-471 2459
Publicerat 2017-04-26
Sista ansökningsdag 2017-05-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin