Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning, forskarutbildning och undervisning i reproduktiv hälsa, gynekologi, obstetrik, perinatalmedicin, pediatrik, internationell hälsa och kvinnomedicin. Verksamheten är integrerad med kvinno- och barndivisionen vid Akademiska sjukhuset och Nationellt centrum för kvinnofrid. Forskningen bedrivs inom tretton forskargrupper och vi har forskarutbildning i ämnet medicinsk vetenskap.

Anställningen är placerad i forskargruppen Klinisk psykologi i hälso- och sjukvård och det tvärvetenskapliga forskningsprogrammet U-CARE (www.u-care.uu.se) vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Ca 20-25 personer med olika akademisk bakgrund såsom klinisk psykologi, informationssystem, medicinsk vetenskap, nationalekonomi eller vårdvetenskap, seniora såväl som juniora forskare, doktorander och systemutvecklare tillhör forskargruppen.

Arbetsuppgifter
Vi söker en forskare som skall arbeta inom området psykokardiologi. I arbetsuppgifterna ingår bearbetning och redovisning av data som insamlats. Arbetsuppgifterna omfattar också att delta i planering av nya projekt inklusive att skriva ansökningar om forskningsmedel samt att skriva ansökningar till regionala etiknämnden.

Kvalifikationer
Vi söker en person med en doktorsexamen inom det aktuella området. Dokumenterad forskningserfarenhet inom det aktuella området är meriterande. Goda kunskaper i forskningsmetodik och statistik är nödvändiga förutsättningar. God personlig lämplighet med förmåga till självständigt arbete, initiativtagande samt förmåga att arbeta i grupp med kollegor med olika akademisk såväl som kulturell bakgrund. Arbetet kräver goda kunskaper i engelska.

Urval/bedömningsgrunder
av sökande sker enligt följande kriterier: uppfyllande av kvalifikationskrav, tidigare erfarenhet av arbete och/eller forskning inom forskningsområdet, personlig lämplighet såsom förmåga till självständigt arbete, initiativtagande samt förmåga att arbeta i grupp.

Ansökningsförfarande
Din ansökan skall innehålla CV, referenser samt andra relevanta dokument såsom publikationslista. Fullständig ansökan skall inges via Uppsala universitets elektroniska rekryteringssystem.

För ytterligare information se universitetets anställningsordning och fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: snarast

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2018-12-31

Anställningens omfattning: 25 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
professor Louise von Essen
tel. 070-4250714, E-post louise-von.essen@kbh.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2018, UFV-PA 2018/183

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/183
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
Publicerat 2018-02-02
Sista ansökningsdag 2018-02-19

Takaisin avoimiin työpaikkoihin