Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se. Programmet för limnologi söker nu en doktorand.

Projektbeskrivning: Projektet handlar om orsaker till och ekosystemkonsekvenser av algblomningar av Gonyostomum semen i sjöar. Dessa ämnen kommer att belysas med hjälp av laboratorie- och fältexperiment såväl som bearbetning av existerande data från databaser. Projektet är ett samarbete med Lunds universitet och delar av doktorandstudierna kan därför komma att förläggas där.

Arbetsuppgifter: Forskarstudier i limnologi såväl praktiskt som teoretiskt.

Kvalifikationskrav: En masterexamen (eller motsvarande) inom Limnologi eller angränsande ämnesområde är ett krav. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom motivation, engagemang, kreativitet och nyfikenhet. God förmåga att arbeta både självständigt och i grupp är viktiga egenskaper. Kandidaten ska ha god förmåga att uttrycka sig på engelska och svenska i såväl tal som i skrift.

Meriterande: Erfarenhet av experimentellt arbete med limniska mikroorganismer är meriterande.

Anställningen: Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier. Anställningen kan komma att kombineras med undervisning eller annan institutionstjänstgöring (maximalt 20 %), vilket förlänger anställningen med motsvarande tid. Lokala riktlinjer finns fastställda för löneinplacering. Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/. Mer information om forskarutbildning finns under www.teknat.uu.se/utbildning/forskarniva/

Tillträde: 1 mars 2018 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla Exempel: 1) ett brev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen, varför du vill doktorera och varför just du är lämplig för tjänsten, 2) ditt CV, 3) en kort beskrivning av din utbildning, 4) en kopia av din masterexamen och dina kursbetyg, 5) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer), 6) en kopia av din masteruppsats och 7) eventuella publikationer. Ansökan ska skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Tillträde: 2018-03-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Professor Eva Lindström, tel. 018-4716497, Eva.Lindstrom@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 15 februari 2018, UFV-PA 2017/4810.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/4810
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2017-12-20
Sista ansökningsdag 2018-02-15

Tilbake til ledige stillinger