Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för Cell och Molekylärbiologi och SciLifeLab vid Uppsala universitet är en av de mest internationella, tvärvetenskapliga och framgångsrika forskningsavdelningarna inom molekylär biovetenskap i Europa. Den aktuella tjänsten är placerad i Sebastian Deindls forskargrupp.

Arbetsuppgifter: Sebastian Deindls forskargrupp intresserar sig bland annat för hur nukleosomer och andra nukleinsyrasamverkande proteiner fungerar och regleras. Med hjälp av avancerad optik kan vi följa enskilda molekyler in vitro och vi använder oss också av strukturbiologiska modeller för att kunna koppla struktur och funktion. Du kommer att delta i större projekt som syftar till att kartlägga hur olika proteiner söker sig fram till rätt sekvens på DNAt. I arbetet igår metodutveckling och optimering av nya tekniker för att storskaligt kunna koppla DNA-proteininteraktioner till variationer i DNA-sekvensen. Du kommer att konstruera FRET-experiment för att detektera enstaka molekyler med hjälp av TIRF-mikroskopi, samt konstruera och rena fluorescensinmärkta DNA- och RNA-substrat. Du förväntas driva din del i projektet självständigt och delta i projektmöten som representant för gruppen.

Kvalifikationskrav:

 • Doktorsexamen* i molekylärbiologi eller motsvarande.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med nukleinsyror, RNA transkription och analys.
 • Dokumenterad erfarenhet av molekylärbiologiska tekniker som proteinproduktion, elektrofores, calorimetri, Western- och northern blottning samt korslänkning och radioaktiv inmärkning.
 • Dokumenterad erfarenhet av mikrobiella tekniker, stam- och plasmidkonstruktion.
 • God kunskap om TIRF-mikroskopi för detektion av enstaka molekyler.
 • God kunskap i MATLAB och IDL.
 • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska.

Ansökan ska innehålla:

 • Examensbevis
 • Personligt brev (max ½ A4)
 • CV inklusive publikationslista

* För anställning som postdoktor krävs att innehavaren har avlagt doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-03-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning två år.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
irmeli.barkefors@icm.uu.se, eller sebastian.deindl@icm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 februari, 2018, UFV-PA 2018/263.                                                          

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/263
Facklig företrädare
 • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
 • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
 • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2018-02-02
Sista ansökningsdag 2018-02-15

Tilbake til ledige stillinger