Uppsala universitet, HR-avdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

HR-avdelningen vid Uppsala universitet är inne i ett spännande förändringsarbete med syfte att öka kvaliteten, effektiviteten och stödet inom HR-området till universitets chefer och medarbetare. Med anledning av detta söker vi nu till HR-enhet Universitetsförvaltningen en medarbetare som vill utgöra ett aktivt stöd till verksamheten och bidra till HR-avdelningens fortsatta utveckling.

Som HR-generalist medverkar du till HR-avdelningens övergripande mål att aktivt bidra till att Uppsala universitet vidareutvecklar sin ställning som en attraktiv arbetsgivare som bedriver utbildning och forskning av högsta kvalitet. Uppsala universitet erbjuder dig möjligheten att utvecklas i din roll som HR-generalist tillsammans med engagerade kollegor. HR-avdelningen består av ca 70 medarbetare och är indelad i sex enheter, inom HR-enhet Universitetsförvaltning arbetar 15 personer. Läs mer på http://www.uu.se

Arbetsuppgifter:

I arbetet ingår allmänt förekommande HR-administration inom ramen för HR-avdelningens övergripande uppdrag. En viktig del av arbetet är att kontinuerligt ge konsultativt och serviceinriktat stöd till chefer i verksamheten brett inom HR-området. I arbetet ingår även viss universitetsövergripande HR-administration samt att utgöra stöd i det interna arbetet på avdelningen. Avdelningen arbetar kontinuerligt med att utveckla processer och rutiner för ett mer effektivt och enhetligt stöd inom uppdraget, i rollen som HR-generalist ingår att aktivt delta i detta arbete. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras inom ramen för HR-avdelningens uppdrag.

Kvalifikationskrav:

Universitets- eller högskoleexamen inom HR-området, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt flerårig erfarenhet av brett arbete inom HR. Mycket god kommunikativ förmåga, god förmåga att använda språket på ett professionellt och för yrket relevant sätt i dialog med verksamhet, myndigheter och andra intressenter. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av att hålla presentationer relaterade till dina arbetsområden. Mycket goda datorkunskaper i MS Office. Tidigare erfarenhet av att arbeta digitalt med olika program och systemlösningar och tidigare administrativ erfarenhet av rekryterings- och löne/PAsystem.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som person är prestigelös och har hög servicekänsla, är trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande, lojal och en person som stimuleras av utveckling och förbättringar som ger mervärde i verksamheten. Du är drivande och strukturerad med förmåga att se till helheten. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda kontakter och bygga långsiktiga relationer och att du samtidigt har personlig integritet. Det är även viktigt att du även kan hålla strukturer i flera samtidiga processer.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom statlig verksamhet är meriterande. Kunskaper i Primula och MyNetwork är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Emma Jansson, HR-generalist. Telefon 018- 471 1858, e-post: emma.jansson@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 april 2018, UFV-PA 2018/746.

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/746
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-04-10
Sista ansökningsdag 2018-04-12

Tilbake til ledige stillinger