Uppsala universitet, inst för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. EDU medverkar bland annat i lärarprogram och programmet med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 190 anställda varav runt 130 lärare/forskare, 40 doktorander och 20 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på www.edu.uu.se.

Arbetsuppgifter:
Forskning inom ramen för forskningsmiljön Studies in Childhood, Learning and Identities as Interactional Practices (CLIP). I denna tjänst ingår även 10 % undervisning inom företrädesvis om förskollärarprogrammet.  

Kvalifikationskrav:
Behörig att anställas om forskare är den som avlagt doktorsexamen inom det humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet. Främst kommer sökande i fråga som har avlagt doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång och som i avhandlingen och andra arbeten behandlat för anställningen väsentlig tematik. Den sökande skall ha dokumenterad förmåga att bedriva självständig forskning och god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vid bedömningen kommer vikt att läggas vid den sökandes erfarenhet och intresse av att bedriva interaktionsbaserade studier av informella och formella lärandeprocesser bland förskolebarn särskilt med inriktning mot estetiska processer och uttrycksformer. Samtidigt finns ett utrymme för val av perspektiv och studieobjekt.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2017-09-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2018-08-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Henrik Edgren 018-471 2455 alt. henrik.edgren@edu.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 juni 2017, UFV-PA 2017/1885.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/1885
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2017-06-02
Sista ansökningsdag 2017-06-20

Wróć do ofert pracy