Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring 200 personer har sin anställning.

Anställningen omfattar 20 procent av heltid. Tillträde den 1 december 2018 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter:

Det huvudsakliga arbetsinnehållet är att inom ramen för det processrättsliga forskningsprojektet Prövningstillstånd i de högsta domstolarna – En rättsvetenskaplig studie utföra forskningsadministrativa uppgifter, dvs. att bistå den projektansvarige, professor Eric Bylander, med sådant som framtagning, organisering och viss bearbetning av forskningsmaterial. Efter samråd med den projektansvarige kan arbetsuppgifterna i hög utsträckning utföras självständigt, oberoende av viss tid och plats; de går därför bra att kombinera med studierna.

Kvalifikationskrav:

Sökanden bör ha ett särskilt intresse för processrätt och rättsvetenskaplig forskning. Vidare bör sökanden vara kreativ och självständig, kombinerat med att vara noggrann och ha god samarbetsförmåga. I första hand kommer den ifråga som har avslutat de fyra första terminerna men har minst ett år kvar av sina studier på juristprogrammet. Företräde kan komma att lämnas den som är intresserad av att skriva examensarbete i anslutning till forskningsprojektets tema med den projektansvarige som handledare.

Villkor

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap. §10).

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 181201 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 191130

Anställningens omfattning: 20 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 

För vidare upplysningar kontakta den projektansvarige, professor Eric Bylander, e-post Eric.Bylander@jur.uu.se, tel. 018-471 20 99.

Välkommen med din ansökan senast den 27 november 2018. UFV-PA 2018/3734.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3734
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-11-05
Sista ansökningsdag 2018-11-27

Wróć do ofert pracy