Uppsala universitet, HR-avdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

HR-avdelningen befinner sig i en spännande och intensiv utvecklingsfas och söker en Likavillkorsspecialist som vill vara med oss och bidra på resan att skapa universitetets framtida HR-stöd. Vårt utvecklingsarbete innebär dels en tydligare organisering efter universitetets vetenskapsområden och dels utveckling av stöd och roller inom avdelningens tre huvudarbetsområden; kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik och villkor samt hälsosamt arbetsliv. HR-avdelningens uppdrag är att bidra till att göra Uppsala universitet till en attraktiv arbetsgivare, samt att leverera professionellt och konsultativt HR-stöd med utgångspunkt i verksamhetens behov och universitetets mål och strategier. Under sommaren har vi flyttat till nya moderna lokaler i Segerstedthuset, där universitetets förvaltning sitter samlad.

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att vara sekreterare i, och på övriga sätt administrativt stödja, universitetets Råd för lika villkor. Du ansvarar för kontakter och rådgivning med nätverk, inklusive studentkårer, inom området lika villkor vid universitetet. Du handlägger Rådet för lika villkors utlysningar av medel samt likavillkorspriset. Du bistår chefer och utbildningsanordnarens företrädare i att utveckla arbetet med lika villkor. I samarbete med övriga tjänstemän inom likavillkorsfunktionen utformar och leder du utbildning inom området för universitetets personal. Du deltar i arbetet med att utarbeta och genomföra aktiva åtgärder för att motverka diskriminering i enlighet med diskrimineringslagen. Du sköter lika villkorsrelaterad publicering och innehåll på webben för HR-avdelningen och Rådet för lika villkor.

Kvalifikationskrav:

Du som söker har akademisk utbildning inom samhällsvetenskap med inriktning mot genusvetenskap. Du har tidigare erfarenhet av arbete med administration och som sekreterare. För anställningen krävs att du har god insyn i universitetets lika villkorsarbete. Du har tidigare erfarenhet av strategiskt och operativt arbete utifrån flera diskrimineringsgrunder på universitet/högskola eller studentkår. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med andra diskrimineringsgrunder från diskrimineringslagen än kön, könsidentitet eller uttryck, religion eller annan trosuppfattning och etnicitet. Även erfarenhet av arbete rörande utbildningens utformning och innehåll är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-01-01

Anställningsform: Vikariat, dock längst t.o.m. 2018-05-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av

Karin Borner, t.f. enhetschef 018-471 17 56

Välkommen med din ansökan senast den 26 oktober 2017, UFV-PA 2017/3544.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-01-01
Löneform Fast Lön
Anställningen avslutas 2018-05-31
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/3544
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2017-10-12
Sista ansökningsdag 2017-10-26

Tillbaka till lediga jobb