Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter: Arbete med genetisk analys av bakteriekromosomens organisation. Arbetsuppgifterna inkluderar handledning av studenter samt att bistå till skötseln av laboratoriet. Viss undervisning kan ingå.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i mikrobiologi. Examen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc. Mycket goda kunskaper i bakteriell genetik, evolution av antibiotikaresistens och undersökning av bakteriekromosomens organisation. Projektet kräver erfarenhet av avancerade genetiska manipulationer, särskilt en förmåga att konstruera stammar genom Lambda-Red mutagenes, för att introducera mutationer på ett snabbt och effektivt sätt, direkt på bakteriekromosomen. Projektet kräver också skicklighet i att analysera DNA-sekvensdata, och erfarenhet av FACS- och MACS-baserade tillväxtkonkurrensanalyser. Krav på mycket goda kunskaper i engelska,både i tal och skrift. Du måste kunna arbeta båda självständigt och i samarbete med andra. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet såsom samarbetsförmåga, flexibilitet och ansvarskänsla.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1 januari 2018, dock längst t.o.m. 31 december 2019.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Professor
Diarmaid Hughes, diarmaid.hughes@imbim.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den den 21 november 2017, UFV-PA 2017/3981.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-01-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/3981
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
Publicerat 2017-11-14
Sista ansökningsdag 2017-11-21

Tillbaka till lediga jobb