Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för läkemedelskemi bedriver forskning och undervisning inom området läkemedelsutveckling. Mer information om institutionen och dess undervisning finns på http://www.ilk.uu.se/. Institutionen har sammanlagt ca 85 medarbetare.

Beskrivning
Tjänst i beräkningskemi finns tillgänglig i Jens Carlssons grupp på institutionen för läkemedelskemi. Carlssons grupp fokuserar på modellering av protein-ligand interaktioner, med speciellt fokus på G-proteinkopplade receptorer (GPKRer). GPKRer är en grupp av membranproteiner som spelar viktiga roller i fysiologiska processer. Under de senaste åren så har en rad strukturer med atomär upplösning blivit bestämda for GPKRer. Jens Carlssons grupp använder modellering på atomär nivå för att förstå hur GPCRer fungerar och för att designa ligander till dessa viktiga mål för läkemedelsutveckling, ofta i samarbete med experimentella grupper. Carlsson labbet är ett ungt och internationellt forskningsteam som nyligen flyttat till Uppsala universitet och är också en del av Science for Life Laboratory (http://www.scilifelab.se/). Mer information finns på forskargruppens hemsida: www.carlssonlab.org

Arbetsuppgifter/forskningsområde
Vi söker en motiverad forskare som kommer arbeta med modellering av GPKRer med olika tekniker (molekyldynamik-simuleringar, homologimodellering, molekylär dockning) för att förstå hur dessa proteiner fungerar och designa ligander.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer osv. God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska. Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet.

Den sökande måste ha en doktorsexamen och expertis i två av följande tre områden: molekyldynamik-simuleringar, homologimodellering, molekylär dockning. Tidigare erfarenhet av modellering av GPKRer samt programmering/scriptning ses som positivt, men är inte ett krav. Goda kunskaper i engelska och förmåga att arbeta i grupp är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Ansökan måste skickas in online. Ansökan skall innehålla ett kort brev som sammanfattar forskningsintressen/expertis, CV, doktorsexamen, samt kontaktinformation till minst två referenser.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lön.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning under två år

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Docent Jens Carlsson, e-post: jens.carlsson@orgfarm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 17 juni 2016, UFV-PA 2016/809.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2016/809
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Stefan Djurström, Seko, 018-471 3315
  • Marie Ols, TCO/ST, 018-471 2459
Publicerat 2016-03-31
Sista ansökningsdag 2016-06-17

Tillbaka till lediga jobb